Nieuwe Michelinsterren

10 x Nieuwe Michelinsterren 2021

Tien Nieuwe Michelinsterren 2021 werden dit jaar beloond met een Michelinster. Zij evenaren elkaar in het hoge niveau en de exclusieve ervaring, maar in de unieke stijlen zitten absoluut verschillen. Lees verder, weeg af en ervaar het zelf.

Brut 172 in Reijmerstok **

Brut 172 is opgericht door Hans van Wolde, voormalig eigenaar van sterrenrestaurant Beluga. Hij wilde helemaal opnieuw beginnen en deed dit in een prachtige boerderij waarin een sfeervol en intiem restaurant en suites zijn gerealiseerd. Het restaurant telt 22 zitplaatsen en een chef’s table voor 6 personen. Een avond bij Brut 172 staat garant voor een unieke en persoonlijke ervaring.

Restaurant 212 in Amsterdam **

Misschien wel het meest opvallende van 212 is het feit dat er geen tafels zijn. Je eet aan de bar welke rondom de keuken gesitueerd is. Het eten wordt voor je ogen bereid en door de chefs zelf op tafel gezet. Chique met een casual twist dus!

Kasteel Heemstede in Houten *

Dineren in een kasteel, een exclusieve ervaring welke werkelijkheid wordt in Kasteel Heemstede. Het restaurant is te vinden op de onderste verdieping, maar als je de mogelijkheid hebt is het aan te raden om het terras niet over te slaan. Deze ligt aan de slotvijver waardoor je de rust en natuur volop ervaart. Het gevoel van ultieme rijkdom!

 

 

Zeezout in Rotterdam *

Houd je van vis, dan is Zeezout het restaurant om te bezoeken. Zelfs de locatie is passend want dit visrestaurant vind je in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam. Maar het is niet zomaar een visrestaurant! Er wordt hier op een zorgvuldige en eerlijke manier met ingrediënten omgegaan en gekookt binnen een geheel eigen stijl. De patron-cuisinier leeft voor dit restaurant, de gerechten en natuurlijk zijn clientèle.

Daalder in Amsterdam *

Exclusief maar niet stijf? Dat is restaurant Daalder in Amsterdam. Dit voormalige bruincafé in de Jordaan is omgetoverd tot een sterrenrestaurant waar iedereen zich thuis voelt. Een plek waar je sterrenwaardige gerechten voorgeschoteld krijgt maar niet het gevoel krijgt dat je er niet thuis hoort. Uniek! De chef van restaurant Daalder stond eerder vooral aan het hoofd van keukens met twee Michelinsterren. In 2016 stapte hij over naar Daalder om dit restaurant omhoog te tillen tot een nieuw sterrenrestaurant. Maar dan wel eentje zonder plechtige sfeer. En zie hier, het is gelukt. Sinds maart 2021 heeft dit restaurant een ware Michelinster.

Pieters Restaurant in Bergambacht *

Op deze intieme locatie word je in de watten gelegd door het personeel. De waardering voor Pieters Restaurant krijgt niet alleen vorm door de positieve recensies in onder andere de Telegraaf, ook de opname in diverse prestigieuze culinaire gidsen en natuurlijk het verkrijgen van een Michelinster spreken voor zich. Pieters Restaurant heeft oog voor de schoonheid van de producten en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten, gericht op het seizoen.

Wils in Amsterdam *

Bij Wils draait het om vuur. Deze indrukwekkende oerkracht neemt een speciale plek in bij dit restaurant. Verwacht echter geen robuuste gerechten welke deze oerkracht representeren. Wils serveert verfijnde gerechten en dagelijks wordt er in de bakkerij vers brood gebakken. Het terras biedt een uniek uitzicht op het Olympisch Stadion en indien gewenst is er ook een private dining beschikbaar voor maximaal 20 personen. Perfect wanneer je een exclusief, besloten feestje wilt vieren.

Tilia in Etten-Leur *

Tilia is een persoonlijk en sfeervol eigentijds restaurant waar service en gerechten van hoge kwaliteit voorop staan. Aan de markt van Etten-Leur, achter een gevel welke stamt uit de 17e eeuw, vind je deze bijzondere plek. Het restaurant is zeer geschikt voor besloten bijeenkomsten. De salon heeft een spraakmakend plafond waar de gasten van onder de indruk zullen zijn. In deze salon is ruimte om tot 30 mensen te ontvangen. Wil je een groot en exclusief feest geven? Dan is zelfs het hele restaurant te reserveren.

De Nieuwe Winkel in Nijmegen *

Als je op zoek bent naar iets nieuws en écht iets anders, dan ben je bij De Nieuwe Winkel aan het goede adres. Zij vinden het niet alleen belangrijk wát er op je bord ligt, maar ook wáár het vandaan komt. Ingrediënten worden onder andere uit voedselbossen dicht bij huis gehaald. De chef van dit restaurant bedenkt de meest bijzondere smaakcombinaties en kooktechnieken en bij De Nieuwe Winkel houden ze van openheid. Keuken en restaurant zijn één waardoor je precies ziet hoe je eten wordt bereidt.

Meliefste in Wolphaartsdijk *

Restaurant Meliefste heeft een prachtig uitzicht op de jachthaven en het Veerse Meer. De ingrediënten worden lokaal verworven en de inspiratie wordt gevonden in de natuur. Producten waarvan men de herkomst kent en de kwaliteit kan onderschrijven. De koks zijn gepassioneerd en ontmoeten graag de gasten woord wie zij het eten bereiden. Deze persoonlijke aanpak laat zien dat iedere gast ertoe doet.

Benieuwd naar meer Michelinsterren uit Nederland in 2021? Download dan de BONLU App nu. Meer over BONLU? Kijk dan hier!

3 Comments

  • Avatar

    Leuk artikel met tien super restaurants! Ze hebben het dik verdiend, vooral in deze moeilijke tijd voor de horeca. Ik ga er zeker een aantal van bezoeken.

Comments are closed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

    Stel hier direct je vraag.

    X